Still forberedt til jobbintervjuet!

intervju

© Foto: Thinkstock

Søker du på nye jobber, kan du være heldig å bli kalt inn til intervju. Med nervene i helspenn er det lurt å være godt forberedt. Både når det kommer til fremtoning og faglig kunnskap. Her er ti gode tips:

1. Kom tidsnok! Ha respekt for tiden som er satt av. Det er bedre å være en halvtime for tidlig enn ett minutt for sent. Å ikke komme presis, gir et utrolig dårlig inntrykk.

2. Sjekk bransjestandarden når det kommer til antrekket. I noen yrker er det vanlig med dress eller skjørt. Vær ellers normalt pen i tøyet. Unngå store øredobber og masse smykker, dype utringninger. Menn bør stille med glattbarberte kinn, og alle bør unngå å overdrive parfymebruken.
Sliter du med dårlig ånde? Vi anbefaler Zinkoral!

3. Vær deg selv, og vær ærlig. Ikke heng deg opp i at du er nervøs, nervøsitet er naturlig, og det er nesten forventet av intervjuerne. De er der også for å få deg til å slappe av i en presset setting.
Svar ut fra det du tenker og føler, og ha fokus på det du kan. Selg deg selv – mange er altfor beskjedne!

4. Lytt oppmerksomt til intervjueren, og still spørsmål hvis det er noe du ikke forstår. Ha blikkontakt med intervjueren.

5. Vis at du er oppriktig interessert i jobben. Få frem hva du er god til, uten å skryte eller overdrive. Ikke la deg provosere, og ikke snakk stygt om tidligere arbeidsgivere.

6. Ta med deg CVen, søknad og jobbannonsen og legg det på bordet under intervjuet. Det viser god forberedelse, og kan hjelpe deg underveis under intervjuet.

7. Husk at kroppspråket avslører mye. Sitt litt foroverlent. Vær rak i ryggen, ha hendene i fanget. Ser du mye ned eller unngår blikkontakt virker du usikker. Selv om du er nervøs bør du unngå å dirre med bena eller ha hendene i ansiktet.

8. Når du bes om å fortelle om deg selv, trenger du ikke snakke så lenge. Husk at de vil høre om jobbrelaterte eller personlige ting – uten at det blir for privat eller utbroderende.

9. Aldri si at du ikke har noen svake sider, når de spør. Alle har svake sider. Unngå å svare “jeg vet ikke”, si at du ikke har tenkt over det, og begynn å tenke høyt!

10. Vær interessert. Still spørsmål som viser at du er interessert i firmaet, og motivert for stillingen. Har du noen gode triks du bruker på jobbintervju?

 

 

Leave a Reply