Det blå superbæret

superbaer_blabaer

© Foto: Thinkstock

Blåbær har vært benyttet i både matlaging og som et helsefremmende bær i hundrevis av år. Og det er ikke uten grunn at vårt gamle og kjære bær er så populært!

Inneholder antioksidanter
Blåbær inneholder store mengder antioksidanter som bidrar til å beskytte cellene i kroppen din. Blant annet antocyaniner, som har vist seg å være gode antioksidanter og som hjelper til med å vedlikeholde netthinnens funksjon. Folkemedisinen har nok en gang vist seg å få rett – gammel kunnskap bekreftes av nyere forskning.

Godt for synet
Blåbær bidrar til en normal blodsirkulasjon i øyet og inneholder stoffer som er bra for øyets helse. Det finnes flere henvisninger til at britiske bombeflyvere fikk blåbær før et tokt fordi man mente det bidro til skarpt nattsyn.

Godt for magen
Det er gammelt nytt at blåbær er bra for magen, og antocyaninene hjelper til med å vedlikeholde en funksjonsdyktig slimhinne i mage/tarmkanal.

Mot kreft og hjerte- og karsykdommer
Blåbær inneholder stoffet antocyanidiner som gir den fine fargen og beskytter mot mikroorganismer. De er med andre ord plantenes eget immunforsvar. Det fantastiske er at disse viktige egenskapene overføres til kroppen etter at vi har spist bær. Det fører til at vi får effektive antioksidanter som igjen er en viktig beskyttelse mot utvikling av kreft og hjerte- og karsykdommer, skriver Bama.

Blåbæret er allerede kjent som supermat, fordi de kan forebygge hjertesykdom og diabetes type 2. Supermat er matvarer som er kjent for å bedre immunforsvaret og er ekstra gunstige når det gjelder å forebygge sykdom. Nå kan de blå vidunderbærene også bli et viktig våpen i kampen mot overvekt.

Godt mot fettcellene
Blåbæret kalles slankernes nye superfrukt, etter at forskning avslørte bærets potensiale til å bryte ned eksisterende fettceller – i tillegg til at de hemmer dannelsen av nye fettceller, skriver MarieClaire.co.uk.

Hindrer fettceller
Testene som er utført ved Texas Woman’s University viser at polyfenoler kan kutte antall fettceller i kroppen med 73 prosent.
– Sjansen er der for at blåbær også kan bidra til å redusere sjansen for at fettvev dannes i kroppen, sier studiens forfatter Shiwani Moghe.

Spis Skandinaviske skogsblåbær hver dag!
Blue høykonsentrert blåbærekstrakt fra EFI er produsert etter strenge kvalitetskrav. Blue inneholder kun ren ekstrakt fra blåbær.
En anbefalt dagsdose på 2 tabletter tilsvarer 28 gram fersk blåbær hvorav 70 mg utgjør antocyaniner. En eske med 60 tabletter tilsvarer nesten 1 kg frosne blåbær og gir deg så mye som 2100 mg antocyaniner.

Leave a Reply